2018高级会计师《职称英语》基础班:阅读理解6

2018-07-12 11:15:34   来源:龙8国际|网页版会计在线
字号
  • 大号
  • 标准
  • 小号
一天过去了,时间不会再重来,备考高级会计师考试需要从此刻开始,如果总想着从下一刻开始学习,那么永远都会有各种借口拖延,现在就跟着小编一起学习起来吧!Seeing the World Centuries Ago(看许久以前的世界)【题目】1.This passage is mostly about_____“这篇文章主要是关于_____”——主旨题2.Ibn Battutah traveled______“Ibn Battutah旅行______”——细节题3.The books of the three writers were popular because_____“这三个作家的书畅销是因为______”——细节题4.The overall organization of this passage is through____“这篇文章的整体结构是通过_____”——推理题5.In this passage attest means to ____“文中attest意指____”——细节题1.If you enjoy looking through travel books by such familiar authors as Arthur Frommer or Eugene Fodor, it will not surprise you to learn that travel writing has a long and venerable history.Almost from the earliest annals of recorded time individuals have found ready audiences for their accounts of journeys to strange and exotic locales.如果你喜欢读类似Arthur Frommer或 Eugene Fodor这些令人熟知的作家写的旅行图书,那么你就不会惊讶于旅行写作那悠长、令人肃然起敬的历史。几乎从最早有记载的时期开始,人们就发现,他们对去一个陌生地方旅行的记录是不乏读者的。2.One of the earliest travel writers, a Greek geographer and historian named Strabo, lived around the time of Christ.Though Strabo is known to have traveled from east of the Blank Sea west to Italy and as far south as Ethiopia, he also used details gleaned from other writers to extend and enliven his accounts.His multivolumed work Geography provides the only surviving account of the cities, peoples, customs, and geographical peculiarities of the whole known world of his time.公元前后的希腊地理学家、历史学家Strabo,就是最早的旅行作家之一。虽然Strabo因从黑海的东部出发,西至意大利,南至埃塞俄比亚而闻名,他也借鉴了其他作者的记录来使他的作品内容更丰富生动。他的多卷著作《地理》是唯一一部记录当时世界上城市、人、风俗、地理特征的作品。3.Two other classic travel writers, the Italian Marco Polo and the Moroccan Ibn Battutah, lived in roughly the same time period.Marco Polo traveled to China with his father and uncle in about A.D.1275 and remained there 16 or 17 years, visiting several other countries during his travels.When Marco returned to Italy he dictated his memoirs, including stories he had heard from others, to a scribe, with the resulting book Il millione being an instant success.Though difficult to attest to the accuracy of all he says, Marco’s book impelled Europeans to begin their great voyages of exploration.大概同时期的另两位优秀的旅行作家是意大利人Marco Polo和Ibn Battutah。马可·波罗在公元1275年同他的父亲和叔叔去了中国,在那里待了十六七年,在这期间他也去了一些其他国家。回到意大利后,他向一位作家口述了他旅行的回忆以及从别人那里听到的故事,最终《马可·波罗游记》问世,迅速成为畅销作品。虽然很难证实他所所说的是否都属实,但Marco的书促使欧洲人开始了他们伟大的航海探索之旅。4.Ibn Battutah’s interest in travel began on his required Muslim journey to Mecca in 1325, and during his lifetime he journeyed through all the countries where Islam held sway.His travel book the Rihlah is a personalized account of desert journeys, court intrigues, and even the effect of the Black Death in the various lands he visited.In almost 30 years of travelling it is estimated that Ibn Battutah covered more than 75,000 miles.伊本·白图泰在1325年出发去麦加朝圣,从此开始了他的旅行。在他的有生之年,他去了所有的伊斯兰国家旅行。他的书《伊本·白图泰游记》记载了沙漠旅行、宫廷阴谋,甚至包括他游历过的受黑死病影响的地方。据估计,在差不多30年里,伊本·白图泰的旅行行程有75000多英里。1.This passage is mostly about_____A.why people find travel writingB.the literary style of three early travel writersC.where three early travel writers went and wrote aboutD.how to write a travel book【答案】C【解析】主旨题。排除法【出处】P2.Though Strabo is known to have traveled from east of the Blank Sea west to Italy and as far south as Ethiopia, he ….His multivolumed work Geography provides …P3.Marco Polo traveled to China with his father and uncle in about A.D.1275 and remained there 16 or 17 years, visiting several other countries during his travels.When Marco returned to Italy he dictated … to a scribe, with the resulting book Il milione …P4.Ibn Battutah’s interest in travel began on his required Muslim journey to Mecca in 1325, and during his lifetime he journeyed through all the countries where Islam held away.His travel book the Rihlah is a personalized account of desert journeys, court intrigues, and even the effect of the Black Death in the various lands he visited.2.Ibn Battutah traveled______A.to ChinaB.to EthiopiaC.throughout the Muslim worldD.for 16 or 17 years【答案】C【解析】细节题。Ibn Battutah旅行是关键内容。【出处】第四段Ibn Battutah’s interest in travel began on his required Muslim journey to Mecca in 1325, and during his lifetime he journeyed through all the countries where Islam held away.划线部分的意思是:在他的有生之年,他去了所有的伊斯兰国家旅行。3.The books of the three writers were popular because_____A.they listed good places to stayB.they told of strange and exotic localsC.they explained the best routes to get to placesD.all of their stories were firsthand accounts【答案】B【解析】细节题。关键词popular【出处】第一段Almost from the earliest annals of recorded time individuals have found ready audiences for their accounts of journeys to strange and exotic locales.划线部分的意思:几乎从最早有记载的时期开始,人们就发现,他们对去一个陌生地方旅行的记录是不乏读者的。4.The overall organization of this passage is through____A.chronological orderB.spatial descriptionC.travel writers’ personal narrativesD.persuasive details【答案】A【解析】文章布局要总览全文。【出处】全文P2 One of the earliest travel writers, a Greek geographer and historian named Strabo, lived around the time of Christ.划线意思:公元前后的希腊地理学家、历史学家Strabo,就是最早的旅行作家之一。Marco Polo traveled to China with his father and uncle in about A.D.1275 are remained there 16 or 17 years.划线:马可·波罗在公元1275年同他的父亲和叔叔去了中国P4 Ibn Battutah’s interest in travel began on his required Muslim journey to Mecca in 1325.划线:伊本·白图泰在1325年出发去麦加朝圣,从此开始了他的旅行5.In this passage attest means to ____A.give an examination toB.draw a map ofC.tell lies toD.give proof of【答案】D【解析】词义题,联系上下文。【出处】第三段When Marco returned to Italy he dictated his memoirs, including stories he had heard from others, to a scribe, with the resulting book Il milione being an instant success.Though difficult to attest to the accuracy of all he says, Marco’s book impelled Europeans to begin their great voyages of exploration.2018年高级会计师考试马上就要到来了,大家要记得,在备考路上,你永远不是一个人在战斗,加油吧!